Pocetak
NAVIGACIJA O NAMA  
FILM

Pink BH je vodeća kompanija televizijskog emitiranjana na području BiH koja gledaocima nudi zabavni i informativni program. Osnovana 2003. godine, u uslovima ograničene geografske pokrivenosti, 15.jula 2005. g. Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) dodjelila joj je licencu za emitovanje programa na period od 10 godina. Trenutno, geografska pokrivenost BiH signalom PinkBH televizije je 80%, što se odnosi na 63% ukupne populacije zemlje. PinkBH ima urede i studije u Banjaluci i Sarajevu.

Iako je relativno nova na televizijskom tržištu BiH, PinkBH je brzo postala izuzetna komercijalna sila koja ga oblikuje. 2005.g. PinkBH je, u odnosu na ostale komercijalne stanice, zabilježila najveći udio gledanosti od 12%, te se plasirala na drugo mjesto ukupne gledanosti u državi, odmah iza Federalne televizije(FTV). U 2006. g., prema istraživanjima agencije Marecco Index Bosnia (članice Gallup International-a) PinkBH je zahvaljujući kvaliteti svoga prgrama uspješno zadržala svoju poziciju na tržištu, postavši najgledanijom televizijom u BiH.

Vodeći cilj kompanije je ponuditi program iz oblasti zabave. Statistike jasno očituju da PinkBH ima publiku u svim demografskim skupinama (od mlađih do starijih generacija), te u svim geografskim dijelovima zemlje (i Federacije i Republike Srpske). Stoga, rejtinzi privlače većinu kompanija i oglašivača da svoj novac troše na reklamiranje na PinkBH televiziji.

PinkBH je član Pink medijske gurpacije (Pink Media Group), najvećeg privatnog komercijalnog emitera zabavnog programa i medijske grupe za Jugoistočnu Evropu. Djelatnosti grupe su: produkcija zabavnih sadržaja, radio i televizijsko emitiranje, satelitska televizijska produkcija, snimanje muzike, CD/ DVD umnožavanje i poslovna avio usluga. Pink medijska grupacija se sastoji od 8 finasijski zasebnih firmi.

Licenciranjem određenih programa (zabavnih i informativnih) PinkBH je proširila svoje emitovanje na satelitske televizijske kanale Pink Plus i Pink Extra. Program Pink Plus i Pink Extra se emitije u Australiji, Aziji, Evropi i Sjevernoj Americi, gdje živi većina etničkih skupina bivše Jugoslavije koje su zainteresovane za servisiranje informacijama iz regije.

RTV Pink Pink Montenegro PFI Studios Pink Media Group Pink Plus